top of page

BLOGG

  • Skribentens bildVideo House Stockholm

Vad kostar en bröllopsfotograf , komplett prisguide för bröllop

Uppdaterat: 5 dec. 2023

 En komplett prisguide för blivande par. Vilken av att anlita en professionell fotograf, Videograf och fotograf eller endast fotograf?

vad kostar en bröllopsfotograf

Foto: Video House Stockholm - Fotograf: Martynas


Ska ni gifta er och undrar vad en bröllopsfotograf kostar? Då har ni kommit rätt. Att hitta rätt fotograf till ert bröllop kan vara en utmaning, och det är viktigt att sätta en realistisk budget för fotografering. I denna kompletta prisguide för par som ska gifta sig, får ni en översikt över vad ni kan förvänta er att betala för en bröllopsfotograf.

Priset kan variera beroende på erfarenhet, popularitet och tjänster som ingår. Det kan vara frestande att försöka spara pengar genom att anlita en amatörfotograf eller be en vän att ta bilderna, men det kan också innebära att ni inte får de resultat ni hoppas på.Så vad kostar en bröllopsfotograf

En bröllopsfotograf kostar i genomsnitt mellan 10 000 kr och 50 000 kr i Sverige.

Att investera i en professionell bröllopsfotograf kan vara värt varenda krona. De har erfarenhet av att fånga de mest minnesvärda ögonblicken och se till att ni har vackra bilder att komma ihåg er stora dag med. När ni väljer en fotograf, ta er tid att kolla igenom deras portfölj och kommunicera era förväntningar och önskemål.

Oavsett er budget, kommer denna prisguide hjälpa er att göra en informerad och realistisk bedömning av vad ni kan förvänta er att betala för att fånga era bröllopsminnen på bästa möjliga sätt.Vikten av att anlita en professionell bröllopsfotograf

Att välja en bröllopsfotograf är en central och betydelsefull aspekt av bröllopsplaneringen. Det går långt utöver att bara dokumentera händelsen; det är en investering i att fånga ögonblick som kommer att bli oförglömliga minnen för livet.

I stället för att betrakta kostnaden för en bröllopsfotograf som en utgift bör det ses som en investering i kvalitet och varaktighet. En professionell bröllopsfotograf har inte bara tekniska färdigheter utan också en konstnärlig öga som kan föra fram känslorna och berättelsen bakom varje ögonblick på bröllopsdagen. Detta är något som inte enkelt kan replikeras av amatörfotografer eller gäster.


En annan viktig aspekt, som inte bör ignoreras, är förmågan att anpassa fotografen efter bröllopsbudgeten. Det finns kvalificerade bröllopsfotografer inom olika prisklasser, och det handlar om att hitta rätt balans mellan pris och den professionella kompetensen som krävs för att skapa fantastiska bilder.


Sammantaget är valet av en bröllopsfotograf en avgörande faktor för att säkerställa att varje ögonblick på bröllopsdagen blir värdigt förevigat. Det är en investering i att fånga kärlekens ögonblick på ett sätt som endast en erfaren professionell fotograf kan göra. Så när du planerar ditt bröllop, kom ihåg vikten av att anlita en bröllopsfotograf för att skapa minnen som kommer att vara lika tidlösa som kärleken ni delar.


Genomsnittlig kostnad för bröllopsfotografering

Att förstå den genomsnittliga kostnaden för bröllopsfotografering är avgörande när du planerar ditt bröllop. Prisvariationerna beror oftast på fotografens erfarenhet och de tjänster som ingår i olika paket. Det är viktigt att vara medveten om dessa genomsnittspriser för att undvika överraskningar och för att inkludera detta i din övergripande budgetplanering.

Att söka efter en bröllopsfotograf inom din budget är möjligt enligt olika källor. Trots namnet "budget"-fotograf innebär det inte nödvändigtvis en kompromiss i kvalitet. Det handlar om att hitta rätt balanspunkt mellan pris och fotografens kompetens och erfarenhet för att säkerställa att dina minnen fångas på ett minnesvärt sätt.


Betraktandet av kostnaden för bröllopsfotografering som en investering i högkvalitativa bilder och professionell expertis är centralt. Detta perspektiv hjälper blivande par att välja en fotograf som uppfyller deras förväntningar utan att överskrida den ekonomiska ramen.

Sammanfattningsvis är en medvetenhet om den genomsnittliga kostnaden för bröllopsfotografering viktig för att göra informerade beslut under planeringen. Det möjliggör att hitta rätt balans mellan budget och kvalitet, vilket säkerställer att du får högkvalitativa minnen från din speciella dag utan att överskrida dina ekonomiska gränser.


Normala budgeten för en fotograf i Sverige är mellan 10.000-40.000kr beroende på hur många timmar du anställer fotografen samt erfarenheten och kvalitén på bilder utav fotografen.
Videograf och Fotograf eller endast Fotograf?

När det kommer till att föreviga ditt bröllop är fotografering inte den enda vägen till tidlösa minnen. Att inkludera en bröllopsvideograf i din planering kan ge en dimension av känsla och rörelse som fotografi ibland inte kan fånga fullt ut.


En bröllopsvideograf har förmågan att skapa en levande berättelse av er stora dag. Med rörlig bild och ljud kan du återuppleva känslorna, höra löftena och se rörelserna i realtid. Detta är något som fotografi, hur vackert det än är, inte kan duplicera. Att ha en bröllopsvideo ger dig möjlighet att återuppleva ögonblick som dansen, skratten och tårarna på ett sätt som ett statiskt fotografi inte kan göra.

När man tänker på att inkludera en bröllopsvideograf är det också viktigt att komma ihåg att varje yrke ger en unik synvinkel. Fotografiet och videon kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Med en kombination av de två får du en heltäckande upplevelse av ditt bröllop.


Fotografer fångar de ögonblick som fryser i tiden, medan videografen fångar rörelsen och ljuden som ger liv åt dessa ögonblick.


Det är även värt att notera att teknologin inom videography har avancerat enormt, vilket möjliggör högkvalitativa produktioner som liknar konstverk. Att anlita en bröllopsvideograf är inte bara en investering i filmer utan i verkliga konstverk som kommer att vara lika tidlösa som ditt äktenskap.


Sammanfattningsvis är valet att anlita en bröllops videograf lika viktigt som att välja en bröllopsfotograf. Det ger dig möjlighet att fånga hela spektrumet av känslor och ögonblick som gör din bröllopsdag unik och oförglömlig. Att kombinera fotografi och videography ger en heltäckande skildring av din kärlekshistoria, och det är en investering i minnen som kommer att vara med er under hela livet.
Att överväga paket som inkluderar både fotografi och film är en rekommenderad strategi för blivande par som strävar efter en omfattande dokumentation av sitt bröllop. Dessa paket erbjuder vanligtvis förmånliga rabatter jämfört med att boka en videograf och fotograf separat. Utöver den potentiella ekonomiska besparingen ger detta även möjligheten att optimera samarbetet mellan fotografer och videografer.


För det första, den ekonomiska aspekten: att boka fotografi och videografi som ett paket innebär oftast en kostnadsfördel, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för de som vill hantera sin budget effektivt. Denna integrerade lösning kan skapa möjligheter att erhålla högkvalitativa tjänster till ett mer överkomligt pris.


För det andra, den logistiska aspekten: att anlita både fotograf och videograf från samma företag underlättar kommunikationen och samarbetet under själva bröllopsdagen. Det skapar en harmonisk arbetsmiljö där fotografer och videografer kan samarbeta smidigt för att fånga ögonblicken utan onödiga störningar. Denna samordning blir särskilt viktig under högtider som bröllop, där varje ögonblick är värdefullt och måste fångas med precision.


Att arbeta sida vid sida med en gemensam vision och planering mellan fotografer och videografer möjliggör en synkroniserad och professionell insats. Det förhindrar också potentiella störningar, såsom att en fotograf hamnar i synfältet för en videograf eller vice versa. Ett sådant samordnat arbetsflöde liknas vid en dans, där varje rörelse och insats samverkar för att skapa en konstnärlig och kompletterande dokumentation av bröllopet.

Sammanfattningsvis, att välja ett paket som inkluderar både fotografi och film ger inte bara ekonomiska fördelar utan möjliggör också en effektiv och professionell samverkan mellan de två konstformerna. Denna integrerade strategi främjar en sömlös och harmonisk dokumentation av bröllopet, vilket resulterar i minnen som är både vackra och välgjorda.Varför vi rekommenderar att undvika fotografer som även erbjuder videografi och vise versa.

Många fotografer fungerar som ensam aktörer, hanterar både fotografi och filmning samtidigt eller använder flera kameror för att utföra båda uppgifterna parallellt. Å andra sidan finns det videografer som också tar bilder samtidigt som de filmar. Att bemästra professionell fotografi och videografi utgör två distinkta och specialiserade discipliner. De fotografer som fokuserar uteslutande på att förbättra sina fotograferingsskills och videografer som ägnar sig enbart åt filmproduktion tenderar vanligtvis att excellera inom sina respektive områden.

Inom bröllopsfotografi och -videografi är koncentration och uppmärksamhet avgörande. Att dela uppmärksamheten mellan fotografi och filmning, byta mellan olika kameror, ökar risken för att missa viktiga ögonblick eller detaljer. För att säkerställa att din bröllopsdag fångas i dess fulla omfattning är det viktigt att ha en fotograf och en videograf som är helt fokuserade och närvarande.


Valet att anställa en person som både fotograferar och filmar samtidigt kan verka lockande ur en kostnadseffektiv synvinkel och med tanke på smidigheten. Tyvärr kan detta kompromissa med kvaliteten på såväl bilder som videor, då specialiserade färdigheter och expertis inom varje område kan gå förlorade.


För att maximera kvaliteten på dokumentationen av din bröllopsdag överväg att anlita en specialiserad fotograf och en dedikerad videograf. Även om detta kan ses som en något dyrare alternativ, kommer det sannolikt att resultera i en överlägsen och mer omfattande skildring av ditt minnesvärda ögonblick. Att ha två specialiserade yrkespersoner som är engagerade och fokuserade på sina respektive uppgifter kommer att säkerställa att varje detalj fångas med precision och konstnärlig känsla.


Vi på Video house Stockholm står stolta över att erbjuda en distinkt kombination av fotografi, där vår specialist Martynas, och videografi, genom vår skicklige filmskapare Rafael, sammansmälter för att skapa en enastående upplevelse för våra kunder. Vår team-dynamik är exceptionell, med medlemmar som är vana vid att arbeta tillsammans, vilket säkerställer en sömlös och högkvalitativ produktion av både film och foto.


Vi strävar efter att leverera högsta möjliga kvalitet och för att göra det mer tillgängligt har vi utformat en serie foto- och filmpaket som möter olika behov och önskemål för våra kunder


  • Foto + Film Paket 2h - 14.000 kr

  • Genom att välja detta paket sparar du 2000 kr jämfört med att boka tjänsterna separat.

  • Foto Film Paket 5h - 24.000 kr

  • Du sparar imponerande 4000 kr genom att kombinera foto och film i detta paket.

  • Foto Film Paket 8h - 34.000 kr

  • Med en besparing på 6000 kr jämfört med separata bokningar.

  • Foto Film Paket 10h - 39.000 kr

  • Med detta paket sparar du hela 7000 kr jämfört med individuella bokningar.

Genom att kombinera våra tjänster i dessa paket strävar vi efter att inte bara leverera enastående resultat utan också göra det mer kostnadseffektivt för våra kunder.


Utforska vår omfattande portfolio för att uppleva vår specialist Martynas' imponerande fotografi och filmskaparen Rafaels exceptionella videografiska färdigheter. Båda har förtjänat internationella priser och vår ständigt nöjda kundbas är ett vittnesbörd om deras exceptionella arbete.


Vi ser fram emot att få vara en del av att föreviga era minnesvärda ögonblick med den högsta möjliga standarden av professionalitet och konstnärlighet.Comments


bottom of page