top of page

BLOGG

 • Skribentens bildVideo House Stockholm

Hur man väljer en perfekt bröllops herrgård eller slott i Sverige

Söker du den perfekta bröllopsherrgården eller slott som kombinerar elegans, charm och en touch av sagomagi? Sök inte längre, vi har listat dom bästa bröllopsherrgårdarna och slotten i Sverige. Med sin storslagenhet, prakt och förtrollande omgivningar är bröllopsherrgårdar det främsta av lyx och romantik. Men med så många alternativ att välja mellan, hur låser du upp sagomagin och hittar den perfekta bröllopsherrgården eller slottet för din speciella dag? I den här artikeln kommer vi att guida dig genom processen att välja den idealiska bröllopsherrgården eller slottet i Sverige som uppfyller alla kriterier för ditt drömbröllop. Från hisnande platser till fantastisk arkitektur kommer vi att utforska de viktigaste faktorerna att överväga när du gör ditt val. Oavsett om du föreställer dig en traditionell bröllopsherrgård eller slott med frodiga trädgårdar eller en modern bröllopsherrgård med snygga interiörer kommer vi att hjälpa dig att begränsa möjligheterna och hitta din dröm bröllopsherrgård. Följ med oss när vi dyker in i bröllopsherrgårdar och slottens värld och upptäcker hemligheterna för att välja den perfekta för ditt sagobröllop. Detta är din kompletta guide om hur du väljer den Perfekta Bröllops herrgården eller slottet i Sverige


bröllops herrgård

Budgetera för en bröllops herrgård eller slott

När du väljer en bröllops herrgård eller ett slott är det viktigt att överväga de bekvämligheter och funktioner som kommer att göra din speciella dag verkligt minnesvärd. Här är några nyckelsaker att leta efter:

 1. Rymliga balsalar och mottagningsområden: En bröllopsherrgård bör ha tillräckligt med utrymme för att rymma alla dina gäster bekvämt. Let efter balsalar och mottagningsområden som kan anpassas för att passa din bröllopstema och dekoration.

 2. Utomhusceremoniområden: Om du drömmer om att säga dina löften under den öppna himlen, leta efter en bröllopsherrgård som erbjuder vackra utomhusceremoniområden. Från välskötta trädgårdar till charmiga gårdar lägger dessa områden till en touch av naturlig skönhet till ditt bröllop.

 3. Brudsviter och herr lounger: En bröllopsherrgård eller ett slott bör erbjuda lyxiga utrymmen för bruden och brudgummen att göra sig redo. Let efter brudsviter och herrlounger som erbjuder integritet, komfort och gott om naturligt ljus för de för-bröllopsfotona.

 4. Fotogeniska bakgrunder: En bröllopsherrgård eller ett slott med fantastisk arkitektur och natursköna omgivningar kommer att erbjuda oändliga fotomöjligheter. Let efter funktioner som stora trappor, utsmyckade ljuskronor och anlagda trädgårdar som kan tjäna som bakgrunder för dina bröllopsfoton.

 5. Catering och bar service på plats: Många bröllopsherrgårdar eller slott erbjuder catering och bar service på plats, vilket gör det bekvämt för dig och dina gäster. Let efter platser som kan erbjuda en anpassningsbar meny och erfaren personal för en trevlig matsalsupplevelse.

Kom ihåg att de bekvämligheter och funktioner du prioriterar kommer att bero på din bröllopsvision och personliga preferenser. Ta dig tid att besöka olika platser eller slott, be om rundvandringar och föreställ dig hur varje utrymme kan omvandlas för att passa ditt drömbröllop.Topp 10 Bröllopsherrgårdar och Slott i Sverige


Inbäddad bland förtrollande skogar i norra Uppland längs den stillsamma Gimosjön är Gimo Herrgård en förtrollande herrgård som kombinerar historisk charm med modern dragningskraft. Huvudbyggnaden, en välbevarad tvåvåningsbyggnad i sten, står stolt med två intilliggande lägre flyglar och skapar en tidlös arkitektonisk helhet. Inte minst har Gimo Herrgård den äran att vara Sveriges första Gustavianska herrgård, uppförd på 1760-talet.


Med 88 rum och sviter erbjuder Gimo Herrgård en lyxig reträtt och utgör en idyllisk plats för bröllopsfiranden. De omfattande omgivningarna ger en perfekt bakgrund för bröllopsmiddagar och fester, med plats för upp till 170 gäster. Attraktionen hos denna plats sträcker sig bortom dess eleganta interiörer och erbjuder en idealisk fristad för aktiva äventyrare. Oavsett om du planerar föraktiviteter inför bröllopet eller efter-bröllopsevenemang, tillgodoser Gimo Herrgård olika preferenser. Det som ytterligare förhöjer charmen är den pittoreska 1700-talsmiljön som kompletteras med spännande utomhusaktiviteter. Godset har en linbana, en utmanande repbana och en rad adrenalinpumpande äventyr. Märkvärdig är även den fantastiska växthuset som sätter Gimo i en klass för sig bland bröllopslokaler i Sverige, och ger en förtrollande plats för bröllopsceremonier. Upptäck den perfekta blandningen av sofistikation och spänning på Gimo Herrgård – en plats som lovar en oförglömlig upplevelse för alla. Utforska mer på http://www.gimoherrgard.se/


bröllops slottFöreställ dig ditt drömbröllop som utvecklas i den pittoreska miljön av Rosersbergs Slott, ett charmigt hotell med en vidsträckt framsida, klassisk svensk dragningskraft och en symmetrisk design som förkroppsligar tidlös elegans. Särskilt förtrollande under den kalla säsongen förvandlas detta tidigare slott till en vinterunderland direkt från dina barndomsfantasifilmer, vilket gör det till en idealisk plats för ett vitt bröllop.

Över 5000 kvadratmeter över olika flyglar erbjuder Rosersbergs Slott 63 hotellrum, fördelade på Kavaljersflygeln, Teaterflygeln och Källarbacken. Slottets intima kammare kan rymma upp till 100 gäster och skapar en mysig och romantisk atmosfär. Från 1995 SEK per person inkluderar bröllopspaketet inte bara boende utan även en fantastisk bröllopssvit med ett pris på 2995 SEK per natt. Detta härliga erbjudande omfattar frukost, en flaska champagne, frukt, choklad, badrockar och tofflor, vilket garanterar en bortskämd och minnesvärd vistelse. Beläget i Sigtuna Kommun strax norr om Stockholm står Rosersbergs Slott som ett av de kungliga slotten med rum som transporterar dig till åren 1795-1860. Oavsett om du föreställer dig din vigsel utomhus på gården eller inne i den charmiga kapellet, rymmer denna plats dina preferenser sömlöst. För dem som överväger ett bröllop på Rosersbergs Slott är framförhållning nyckeln. Även om tillgängliga datum kan hittas upp till ½-1 år före evenemanget ökar kontakt mer än ett år i förväg sannolikheten att säkra din önskade datum. Speciellt under pandemin säkerställer flexibilitet i planeringen att ditt drömbröllop på Rosersbergs Slott blir verklighet.

Mer information här: https://www.rosersbergsslott.se/

rånäs slott bröllopsslott


Upptäck den förtrollande skönheten hos Rånäs Slott, beläget intill sjön Skedviken. Utöver sina fängslande exteriörer är slottet prytt med elegant tryck och delikata mönster som ekar av dess rika historiska förflutna. Funktionshallarna, smyckade med höga tak och marockanska golv, skapar en idealisk miljö för par som söker en autentisk kunglig upplevelse. Inte minst erbjuder Rånäs Slott en utsökt bröllopssvit högst upp i slottet, en lyx som sätter det isär som en av de få bröllopsherrgårdarna i Sverige med en sådan prakt.


Slottets dedikerade bröllopskoordinator, Pernilla, är certifierad genom bröllopsakademin och redo att ge ytterligare förslag och vägledning för att säkerställa att er bröllopsdag inte är något annat än perfektion. Upplev exklusivitet i dess finaste form med Rånäs Slott, som erbjuder exklusiva rättigheter till hela egendomen. Med 34 dubbelrum, 15 enkelrum och en svit erbjuder slottet bröllopsboende, inklusive frukost, för 995 SEK per person. Ytterligare bekvämligheter som en extrabädd, inklusive frukost, finns tillgängliga för 395 SEK per person, medan bröllopssviten, inklusive frukost, kan säkras för 2945 SEK. Slottet förlänger denna exklusivitet till bröllop med 75 eller fler övernattande gäster, vilket gör det möjligt för er att ha hela slottet och de omgivande byggnaderna för er själva. För mer intima evenemang kan en liten avgift tillkomma. Dessutom är Rånäs Slott tillgängligt för bröllop på vardagar under sommarsäsongen, med en läcker bröllopsmeny som börjar på 1695 SEK per person. Hitta den perfekta bakgrunden för er vigsel i de vackra omgivningarna av Rånäs, vare sig det är i den lövrika parken eller vid den skimrande sjön. Med 35 dubbelrum, 14 enkelrum och en Galleriet matsal som rymmer 100 sittande gäster ser Rånäs Slott till att erbjuda en kunglig upplevelse för er och era nära och kära. Upplev magin hos Rånäs Slott som bakgrund till er speciella dag. https://www.ranasslott.se/

krägga herrgård bröllopInbäddad i Bålsta, endast 45 minuters bilresa från Stockholm, Uppsala och Arlanda, erbjuder Krägga Herrgård en förtrollande blandning av modern gårdslivsstil och en privat naturupplevelse, vilket gör det till det perfekta valet för kreativt eleganta brudar. Detta hotell vid sjön utstrålar en harmonisk mix av samtida aristokrati och lugn, vilket transporterar dig till en värld som känns helt annorlunda trots dess närhet till huvudstaden. Upptäck charmen hos Krägga Herrgård med flera vackra utomhusplatser för bröllop, inklusive den populära paviljongen vid Mälarens strand. Bröllopslokalen rymmer 60–150 sittande gäster (eller 250 för mingel), vilket ger en pittoresk miljö för er speciella dag. För de som vill förlänga festligheterna finns 33 dubbelrum och 13 enkelrum tillgängliga, vilket garanterar en bekväm övernattning för bröllopsgäster. Fördjupa dig i den fantasifulla dragningskraften hos Krägga Herrgård, där modern elegans möter naturlig frid. Mer information: https://www.kragga.se


bröllops slott och herrgårdUpplev den kungliga dragningskraften att ingå äktenskap på Kronovall Castle i Skåne, där ni kan vara kung och drottning i er kärlekssaga. Detta idylliska slott prålar med magiskt utsmyckad arkitektur och engelskinspirerade trädgårdar, vilket skapar en förtrollande bakgrund för er speciella dag. Den södra Sveriges pärla är ytterligare smyckad med en pittoresk sjö, förtrollande träd och disneylika inslag, vilket bevarar den orörda Empire-stilen från dess konstruktion i slutet av 1800-talet. För ceremonin utgör den vackra slottsträdgården scenen, eller för dem som önskar en kyrklig vigsel erbjuder Fågeltofta kyrka (1 km bort) och St. Olofs medeltida korskyrka (5 km från Kronovall) charmiga alternativ. Boendet på Kronovall Castle rymmer upp till 100 bröllopsgäster, med priser från 2490 SEK per person, vilket inkluderar drycker för bröllopsmenyn, kaffe, fri bar och nattliga snacks. Välj bland de många vackra dubbelrummen eller sviterna, med priser från 1890 SEK inklusive frukost. Vita Parkvillan erbjuder även rum från 1590 SEK. Slottets empire-teckningssal, smyckad med takmålningar och guldbladsdekorationer, tjänar som den perfekta miljön för bröllopsmiddagen. Den stora empire-salongen rymmer 68 gäster, och genom att använda olika salonger kan ni ta emot upp till 110 sittande bröllopsgäster. Efter firandet ger Kronovalls vinslott plats för 46 övernattande gäster i sina 23 vackra slottsrum, vilket gör att ni kan förlänga magin från er speciella dag. Njut av romantiken och storslagenheten på Kronovall Castle, omgivet av rapsfält och vackra ängar i södra Sverige.ekensdal bröllops herrgård eller slottFör dem som önskar närhet till vattnet finns få platser som kan mäta sig med den natursköna charmen hos Ekensdal, beläget i Stockholms skärgård. Den rymliga matsalen på övervåningen på Ekensdal erbjuder en hisnande utsikt över Stockholms inlopp och rymmer upp till 140 bröllopsgäster. Dessutom ger den något mindre matsalen på nedervåningen plats för cirka 36 bröllopsgäster. Med gott om plats är Ekensdal perfekt för dem som vill samla familj och vänner. Under sommarmånaderna öppnar möjligheten att sätta upp ett tält i trädgården upp, vilket möjliggör en unik bröllopsmiddagsupplevelse för upp till 270 gäster. När du väljer Ekensdal som din bröllopslokal är exklusivitet garanterad, eftersom hela anläggningen är reserverad endast för ditt firande, vilket eliminerar behovet av att dela utrymmet med någon annan. Som Ekensdals erbjudanden visar finns det många alternativ för bröllopslokaler i Sverige, vare sig du föreställer dig en stadsceremoni, en vattennära miljö eller den förtrollande stämningen av ett lantligt slott.bröllops slott eller herrgårdBara en kort bilresa från Uppsala och bekvämt belägen nära Stockholm och Arlanda, erbjuder Krusenberg's Herrgård en förtrollande herrgårdsmiljö. Med rymliga matsalar och lounger, romantiska hotellrum, en vidsträckt grönskande trädgård och en brygga vid Mälarens strand, ger denna plats en idyllisk atmosfär. För dem som drömmer om en utomhusbröllop finns olika vackra platser tillgängliga, antingen inbäddade i en äppelodling eller med en naturskön utsikt över vattnet. Bankettsalen kan bekvämt rymma upp till 90 sittande bröllopsgäster, kompletterad med 59 vackra hotellrum och en dedikerad bröllopssvit i en separat byggnad.bröllops herrgård eller slott


På Carlshälls Gård, hittar du Herrgårdsbyggnaden med sin Stora Matsal och den intilliggande Lilla Matsalen för 40–70 gäster, samt deras storslagna bankettsal, "Brännvinskungen's Sal," i Västra Flygeln, lämplig för 70–120 gäster. Den Stora Matsalen i Herrgårdsbyggnaden har världsunika grisaille-tapeter som skildrar en turkisk landskap. Dessa tapeter beställdes av Brännvinskungen, L.O. Smith, 1887 när hans dotter Mary gifte sig med Turkiets ambassadör i Sverige, Prins Jean Karadja. När du bokar Herrgårdsbyggnaden för en större sammankomst får du exklusiv tillgång till hela huset och Sjöterrassen utanför, där bröllopsceremonier också kan arrangeras. Bokningen av Brännvinskungen's Sal (minst 70 gäster) inkluderar också två små rum på övervåningen i flygeln och den omfattande Västra Terrassen – en utmärkt plats för ceremonier, skålar och mingel. Ditt evenemang, vare sig det är i Herrgårdsbyggnaden, Brännvinskungen's Sal eller på någon av våra två rymliga Sjöterrasser, serveras med färskt förberedd mat som speglar den svenska kulinariska traditionen med en blandning av innovation. Välkommen till en oas för alla sinnen i hjärtat av Stockholm, på den gröna ön Långholmen.calshällsgård bröllops herrgårdLejondals slott - 40min från Stockholms Stad


Det förtrollande Lejondal Slott, en röd sagolik fästning färdigställd 1892, är den perfekta platsen för ditt drömbröllop! Till skillnad från de flesta slott erbjuder Lejondal möjligheten att arrangera hela ditt bröllop på dess område. Om du föredrar en utomhusceremoni kan du välja området bakom slottet eller gräsmattan med utsikt över vattnet. Lejondals Slott erbjuder otroligt vackra miljöer för unika bröllop, utan standarderbjudanden. Du kommer att ha möjlighet att smaka på din valda meny och viner under en menyprovning. Våra matsalar rymmer upp till 150 personer, och vi hjälper gärna till med ytterligare arrangemang som en middag före bröllopet och cocktailmottagning. Med 101 rum tillgängliga för övernattning kan dina gäster fullt ut njuta av slottets gästfrihet.


lejondals slott bröllops slott eller herrgård


Boknings- och tillgänglighets överväganden

Även om bröllopsherrgården eller slottet erbjuder en sagolik miljö är det viktigt att överväga din budget när du väljer den perfekta platsen. Här är några tips för att budgetera för ett bröllop på ett slott:

 1. Bestäm din totala bröllopsbudget: Innan du börjar titta på bröllopsherrgårdar bör du bestämma din totala bröllopsbudget. Detta hjälper dig att fördela en realistisk summa för platsen.

 2. Överväg säsong och veckodag: Priserna för bröllopslokaler kan variera beroende på säsong och veckodag. Lördagar under högsäsong för bröllop är vanligtvis de dyraste, medan vardagar och lågsäsonger kan erbjuda mer överkomliga priser.

 3. Jämför flera platser: Nöj dig inte med den första bröllopsherrgården eller slottet du stöter på. Forska och jämför flera platser för att hitta bästa valuta för din budget. Beakta faktorer som plats, bekvämligheter och paketinnehåll för att fatta ett informerat beslut.

 4. Förhandla och be om rabatter: Var inte rädd att förhandla med platsen. Många bröllopslokaler är villiga att erbjuda rabatter eller paketavtal, särskilt om du bokar under en mindre hektisk tid på året.

Kom ihåg, medan det är viktigt att hålla sig till din budget, kompromissa inte med de väsentliga element som kommer att göra din bröllopsdag verkligt speciell. Prioritera det som betyder mest för dig och fördela din budget därefter.Att välja en bröllopsherrgård eller slott som passar din bröllopsstil

När du har hittat bröllopsherrgården eller slottet i dina drömmar är det viktigt att överväga boknings- och tillgänglighetsfaktorer för att säkerställa en smidig planeringsprocess. Här är några viktiga överväganden:

 1. Boka långt i förväg: Bröllopsherrgårdar och slott är mycket eftertraktade platser, så det är viktigt att boka långt i förväg för att säkra din önskade datum. Vissa populära platser kan vara bokade år i förväg, särskilt under högsäsongen för bröllop.

 2. Flexibilitet med datum: Om ditt önskade datum redan är bokat, överväg att vara flexibel med ditt bröllopsdatum. Veckodagar eller söndagar kan ha mer tillgänglighet och kan potentiellt erbjuda kostnadsbesparingar.

 3. Gästkapacitet och boende: Se till att bröllopsherrgården eller slottet kan rymma ditt antal gäster bekvämt. Om du har gäster från andra städer, kontrollera om platsen erbjuder boende på plats eller närliggande hotellalternativ.

 4. Tillgänglighet och parkering: Överväg tillgängligheten för dina gäster till bröllopsherrgården, särskilt om du har äldre eller funktionsnedsatta deltagare. Kontrollera också om platsen erbjuder tillräckligt med parkeringsutrymme eller valetjänster.

 5. Avboknings- och återbetalningspolicy: Livet är oförutsägbart, och ibland ändras planer. Innan du skriver på några kontrakt bör du noggrant granska platsens avboknings- och återbetalningsvillkor för att förstå dina alternativ vid oförutsedda omständigheter. Skynda inte igenom bokningsprocessen. Ta dig tid att noggrant forska och besöka bröllopsherrgården, ställ frågor och läs recensioner från tidigare par som har gift sig på platsen. Detta kommer att ge dig lugn och självsäkerhet i ditt beslut.
bröllopsherrgård eller slott
Comments


bottom of page