top of page

BLOGG

  • Skribentens bildVideo House Stockholm

Allt du behöver veta om vigsel på stadshuset - Bröllop Stadshuset -

Uppdaterat: 5 dec. 2023

Steg-för-steg guide för bröllop stadshuset, allt du behöver veta,

krav för att gifta sig i stadshuset, fördelar med att gifta sig i stadshusetbröllop stadshuset
Foto: Video House Stockholm - Fotograf: Martynas

Välkommen till vår guide för bröllop stadshuset om allt du behöver veta om att gifta dig på Stadshuset. Att planera ett bröllop kan vara överväldigande, men att ha det på Stadshuset kan vara både enkelt och romantiskt. I den här artikeln kommer vi att ge dig all information du behöver för att göra denna speciella dag till en minnesvärd upplevelse.

Vi kommer också att dela med oss av tips och råd för att göra denna dag lika perfekt som du föreställt dig. För att hjälpa dig att förbereda dig och säkerställa en smidig upplevelse, kommer vi att ge dig en checklista med alla dokument och andra saker du behöver ha med dig på dagen.

Vi kommer också att dela med oss av information om kostnader och boknings processen, så att du kan vara väl förberedd när dagen kommer.
Detta är din ultimata guide till att gifta dig på Stadshuset. Låt oss göra din bröllopsdröm till verklighet!
Steg-för-steg-guide för bröllop stadshuset

Att gifta sig på stadshuset är en väldigt smidig och enkel process och passar utmärkt för par som har en lägre budget för sitt bröllop, eller par som tex vill ha en mindre vigsel och sedan en större bröllopsfest i Stockholm. Här är en steg-för-steg guide som hjälper dig att göra din bröllop på stadshuset dröm till verklighet.


bröllop stadshuset, bröllopspar trappan stadshuset

Steg 1: Boka datum

När ni har bestämt er att ni vill gifta er i stockholms stadshus kan ni enkelt boka er vigsel via stadshusets bokningstjänst online


Det kan vara väntetid, då det är väldigt populärt att gifta sig i stadshuset. Så var ute i god tid.


Man kan även boka återbuds-tider i e-tjänsten, då får man mail av skatteverket om tiden blir ledig och instruktioner om hur man bokar den lediga tiden.


 Steg 2: Hindersprövning

Man skickar ett intyg till skatteverket att det inte finns några hinder för er att ingå äktenskap. Hindersprövningen är giltig i 4 månader.

 Steg 3: Bjud in gäster

När du har bokat din vigsel är det dags att bjuda in gäster. Efter corona så tillåter Stadshuset max 10 gäster inkl barn och fotograf. Dessa regler kan komma ändras så håll utkik på skatteverkets hemsida och i er mail. Vill ni inte ha några gäster behöver ni minst 2 vittnen.


Steg 4: Bröllopsfotografi och videograf

Bröllopsfotografi och videograf är en viktig del av ditt bröllop på Stadshuset. Det är viktigt att anställa en professionell fotograf och videograf för att fånga alla de speciella ögonblicken på din dag. Rekommendationen är att välja en fotograf och videograf som har tidigare fotograferat och filmat i Stadshuset - Dom vet oftast vilka platser som är bäst att fotografera på, på det sättet kan ni garantera fina foton och filmer från er stadshuset vigsel.


Vi rekommenderar alltid våran Bröllopsfotograf Martynas & Videograf Rafael som har mycket erfarenhet från bröllop på stadshuset : www.videohousestockholm.se/bröllop-fotografstockholm

 


 Steg 6: Förbered era dokument

Båda paren måste visa giltig legitimation. Stadshuset godkänner svenska legitimation och pass. Har du eller din partner inte svensk legitimation så behöver ni visa era pass.

 


Steg 7: Övrig information

  • Inte tillåtet att kasta ris, blomblad eller konfetti. Men såpbubblor och tomtebloss brukar vara okej.

  • Va där minst 15min innan er vigsel, ibland kan man få vänta utanför ifall det är för mycket folk.

  • Vi rekommenderar att boka er vigsel dagtid om ni också bokar fotograf och videograf då bilderna och filmerna blir bättre i dagsljus.

  • Bokar ni bröllops fotograf och videograf via Video House Stockholm kan ni välja att ta era bilder innan eller efter cermonin i vackra stadshuset.

  • Vigslar i stadshuset sker på Lördagar i Rummet OvalenFördelar med att gifta sig i stadshuset


Att gifta sig på stadshuset har många fördelar jämfört med andra bröllopsplatser. Här är några av de främsta fördelarna med att välja stadshuset som din bröllopsplats:

Enkel och smidig process

Att gifta sig på stadshuset innebär en enkel och smidig process. Stadshuset har ett dedikerat team som hjälper dig med allt från bokning till planering och genomförande av ditt bröllop. De kommer att vara där för att vägleda dig genom varje steg och se till att allt går smidigt.

 Vacker och symbolisk miljö

Stadshuset är en vacker och symbolisk plats att säga sina äktenskapslöften. Dess imponerande arkitektur och historiska betydelse gör det till en unik och minnesvärd plats för Bröllop på stadshuset


Bekvämlighet: Stadshuset är centralt beläget i Stockholm, vilket gör det till en bekväm plats för både brudpar och gäster. Det finns gott om hotell och andra logi alternativ i närheten, vilket gör det enkelt för gästerna att delta i ditt bröllop


Vad kostar det att gifta sig i stadshuset?


Att gifta sig i Stadshuset kostar endast 1000kr, vilket är ett bra låg budget alternativ för många par som vill gifta sig i en vacker stadsmiljö.
Krav för att gifta sig i stadshuset


Ålderskrav

För att gifta sig på stadshuset måste du vara minst 18 år gammal. Om du är mellan 16 och 18 år gammal kan du gifta dig med tillstånd från föräldrar eller vårdnadshavare. Det är viktigt att ha giltiga ID-handlingar som bekräftar din ålder vid bokningen.


Civilstånd

Du måste vara ogift för att gifta dig på stadshuset. Om du tidigare har varit gift eller registrerat partnerskap måste du kunna visa upp skilsmässopapper eller äktenskapsintyg för att bevisa att du är ogift.


Bostadskrav

För att gifta sig på stadshuset måste antingen bruden eller brudgummen vara folkbokförda i Stockholm eller ha anknytning till staden. Du kommer att behöva bevisa din bostad genom att visa upp giltiga ID-handlingar och andra dokument som bekräftar din anknytning till Stockholm.


Vittnen

För att ditt äktenskap ska vara giltigt måste du ha minst två vittnen närvarande vid ceremonin. Vittnena måste vara minst 18 år gamla och vara närvarande under hela ceremonin. Stadshuset kan också tillhandahålla vittnen om du inte kan ordna det själv.bröllop på stadshuset par

Stadshusets bröllopsfotografering och videografering

Att ha professionell bröllopsfotografi och videografi på stadshuset är ett viktigt inslag i ditt bröllop. Att fånga ögonblicken och känslorna på din speciella dag är något som du kommer att vilja ha för evigt.

När du väljer en fotograf och videograf är det viktigt att titta på deras tidigare arbete och se om deras stil och vision passar dina önskemål. Du bör också överväga deras priser och paket för att se till att de passar din budget.

När det gäller fotografi och videografi är det viktigt att kommunicera dina önskemål och preferenser till din fotograf och videograf. Berätta för dem vilka speciella ögonblick och detaljer du vill ha fångade på din dag, så att de kan skapa de perfekta minnena för dig att titta tillbaka på.


Våra fotograf och videografer på Video House Stockholm är vana vid bröllop på stadshuset och vet just dom bästa ställena runt stadshuset och i stadshuset att ta bilder och filma påSlutsats: Är ett stadshus bröllop rätt för dig?


  • Vill ni ha en intim vigsel i stadsmiljö?

  • Vill du endast ha närmaste vänner och familj på vigseln?

  • Vill ni ha en mindre intim vigsel och sedan en större fest med vänner och familj?

  • Vill ni ha ett budget vänlig vigsel?


Då är stadshuset något för dig!bröllopsfotograf stockholm, stadshuset

Comments


bottom of page